buitenland

Moskou meldt uittocht van burgers in Aleppo

Door ANP - 09 december 2016

MOSKOU (ANP/RTR) – Meer dan 8000 burgers hebben de afgelopen 24 uur het oostelijk deel van Aleppo verlaten. Onder de vluchtelingen zijn 3000 kinderen, aldus vrijdag het Russische leger in een verklaring. Ook zouden veertien rebellen in de Syrische stad zich hebben overgegeven.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov liet donderdag weten dat het Syrische leger, dat de afgelopen dagen delen van de oude stad van Aleppo veroverde, zijn militaire activiteiten zou staken om burgers de gelegenheid te geven het strijdtoneel te ontvluchten.

Anderzijds meldden westerse journalisten dat na die verklaring er nog steeds beschietingen waren te horen. Ook de Amerikaanse regering zei geen informatie te hebben dat er een staakt-het-vuren in Aleppo gaande is.

De Russen zijn ondertussen bezig de op de rebellen heroverde delen van Oost-Aleppo te ontdoen van mijnen.