buitenland

Mugabe wil president Zimbabwe blijven

Door ANP - 17 december 2016

MASVINGO (ANP/RTR) – Robert Mugabe wil president van Zimbabwe blijven. De regeringspartij ZANU-PF heeft de bejaarde leider zaterdag gepresenteerd als haar enige kandidaat voor de verkiezing in 2018. Mugabe is dan 94 jaar oud. Hij is sinds de onafhankelijkheid van het Afrikaanse land in 1980 aan de macht.

,,Mugabe moet voor eeuwig regeren”, zongen zijn aanhangers tijdens het congres in Masvingo, 300 kilometer ten zuiden van hoofdstad Harare. De zittende president riep in zijn toespraak op de interne stammenstrijd over een eventuele opvolger te staken.

Mugabe werd dit jaar geconfronteerd met demonstraties en ongekend veel kritiek, ook uit eigen kring, wegens de ingestorte economie, corruptie en tekort aan contanten. De centrale bank probeerde dat onlangs te verhelpen met de uitgifte van ‘monopoliegeld’, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.