buitenland

NAVO en Rusland luchten hart

Door ANP - 19 december 2016

BRUSSEL (ANP) – De NAVO en Rusland hebben maandag een ,,openhartig’’ gesprek gevoerd over veiligheidskwesties, waarbij wederom naar voren kwam dat beide partijen anders tegen zaken aankijken. De ontmoeting van de ambassadeurs in Brussel is geen teken van terugkeer naar normalisering van de relaties.

Dat zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg na afloop van de zogeheten NAVO-Ruslandraad, die voor het eerst sinds juli bijeenkwam. Zonder te praten kunnen we het wederzijdse begrip niet verbeteren, aldus de Noor.

Een belangrijk gespreksonderwerp was het voorkomen van incidenten en misverstanden. NAVO-landen uitten hun bezorgdheid over de ,,destabiliserende’’ militaire verrassingsoefeningen van Rusland en benadrukten dat transparantie hierover essentieel is. Beide partijen gaven een briefing over recente oefeningen.