buitenland

Nepambassade VS gesloten in Ghana

Door ANP - 03 december 2016

ACCRA (ANP) – Criminelen hebben tien jaar lang een nepambassade van de Verenigde Staten gerund in Ghana. Argeloze reizigers konden er voor duizenden Amerikaanse dollars reis- en ideniteitspapieren kopen van de medewerkers, die naast Engels ook Nederlands zouden hebben gesproken.

In het gebouw in Accra deed niets vermoeden dat het niet ging om een echte diplomatieke post. Zo hing er een foto van president Barack Obama en waren de verkochte documenten echt. Ze waren alleen op frauduleuze wijze bemachtigd. Buiten wapperde de Amerikaanse vlag.

De nepambassade is eerder dit jaar gesloten door de Ghanese en Amerikaanse autoriteiten, zo blijkt uit een verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De criminelen konden lange tijd ongehinderd hun gang gaan door functionarissen om te kopen. Ook haalden ze hun klanten veelal uit het buitenland.

De autoriteiten hebben volgens Ghana Business News meerdere betrokkenen opgepakt. Opvallend is dat ook informatie aan het licht is gekomen over een mogelijke Nederlandse nepambassade in de Ghanese hoofdstad.