buitenland

Noodweer op Thaise vakantie-eilanden

Door ANP - 06 december 2016

BANGKOK (ANP/DPA) – De Thaise vakantie-eilanden Ko Samui en Ko Phangan zijn getroffen door overstromingen na uitzonderlijk hevige regens. De autoriteiten hebben dinsdag op de eilanden, net als in getroffen gebieden op het vasteland, de noodtoestand uitgeroepen.

De regen blijft ondertussen met bakken uit de hemel komen. Door het slechte weer is het volgens de autoriteiten op de meeste stranden te gevaarlijk om in zee te gaan. Ze zijn bang dat zwemmers door de golven worden verzwolgen. Er zijn deze maand al veertien mensen verdronken in Thailand.

Ko Samui is het belangrijkste vakantie-eiland. Het ligt ongeveer 450 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Er komen jaarlijks een miljoen toeristen, de meesten in de maanden december tot april.