buitenland

Noodweer treft oosten van Spanje, één dode

Door ANP - 17 december 2016

MADRID (ANP/DPA) – Het oosten van Spanje is getroffen door hevig noodweer en overstromingen. Dat heeft zaterdag aan een oudere man het leven gekost. Hij werd in La Cala de Finestrat door de plotselinge watermassa meegesleurd. Zijn lichaam werd een klein half uur na het ongeluk geborgen.

Vooral de provincie Alicante had zwaar te lijden van de overvloedige regen en stormachtige wind. Een camping in de buurt van de populaire badplaats Benidorm werd uit voorzorg ontruimd. In de regio Valencia raakten provinciale wegen versperd door de wateroverlast.

De regeringsleider van Valencia, Ximo Puig, riep de bevolking op uiterst voorzichtig te zijn. De verwachting is dat het slechte weer nog zeker tot zondagavond laat aanhoudt.