buitenland

OM wil leider Sharia4Belgium kunnen uitzetten

Door ANP - 01 december 2016

ANTWERPEN (ANP) – Jusititie in België is een procedure begonnen om de veroordeelde leider van Sharia4Belgium Fouad Belkacem (34) zijn Belgische nationaliteit af te pakken. Als de rechter in Antwerpen daarmee akkoord gaat, kan hij in de toekomst eventueel worden uitgezet naar Marokko. Momenteel zit hij een celstraf van twaalf jaar uit voor het leiden van een terroristische organisatie die onder meer jongeren ronselde voor de oorlog in Syrië.

,,Wat heeft hij ons land opgeleverd? Enkel een levensgroot risico om onze maatschappij in de afgrond te storten”, citeerde de Gazet van Antwerpen donderdag de aanklagers. Belkacem verzet zich tegen het innemen van zijn Belgische paspoort.

Sharia4Belgium had een islamitische staat in België als ideaal. Om dat doel te bereiken, moest eerst de democratie met geweld worden omvergeworpen. De organisatie is opgedoekt. Begin dit jaar bekrachtigde het hof in Antwerpen nog de straf voor Belkacem. In totaal zijn 45 mensen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij Sharia4Belgium.