buitenland

Ook justitie twijfelt over dader Berlijn

Door ANP - 20 december 2016

BERLIJN (ANP) – Justitie in Duitsland houdt er, net als de politie, rekening mee dat de man die maandag kort na de aanslag in Berlijn werd gearresteerd, niet de dader is. Hoofdaanklager Peter Frank zei dat dinsdag tijdens een persconferentie.

,,We moeten er rekening mee houden dat het niet om de dader gaat”, zei Frank. Volgens hem gaat het duidelijk om een terreuraanslag. Hij wees in dat verband om de aanslag in het Franse Nice waar een terrorist met een vrachtwagen op een drukke boulevard inreed op het publiek. De aanslag in Berlijn is niet opgeëist. ,,We hebben geen video met een bekentenis”, aldus Frank.

Frank meldde dat niet vaststaat of de man die de vrachtwagen bestuurde alleen handelde of dat er meer daders waren. ,,We weten ook niet of er ondersteuners zijn”. Justitie onderzoekt beelden die door ooggetuigen zijn opgenomen.