buitenland

Oostenrijk doorzoekt alle nachttreinen

Door ANP - 17 december 2016

STEINACH AM BRENNER (ANP/DPA) – Oostenrijk heeft een begin gemaakt met het systematisch doorzoeken van nachtelijke goederentreinen uit Italië in een poging de vluchtelingenstroom een halt toe te roepen en ongelukken te voorkomen. Tot dusver werden bij de grensovergang van Steinach am Brenner in Tirol wagons slechts steekproefsgewijs gecontroleerd op verstekelingen.

Sinds begin november haalde de Oostenrijkse politie al zo’n negentig migranten die naar Duitsland wilden uit hun schuilplaats. Eerder deze maand werden in Wörgl, 80 kilometer verderop, de lijken van een man en een vrouw uit Eritrea gevonden op een trein met vrachtwagens. Ze bleken doodgedrukt, vermoedelijk na bewusteloos te zijn geraakt door de vrieskou. ,,Elke kilometer minder op het spoor bij deze temperaturen is van levensbelang”, zei een politiewoordvoerder.

Voortaan zullen in Steinach alle binnenkomende treinstellen tussen 22.00 en 06.00 uur worden geïnspecteerd.