buitenland

Oud-astronaut Buzz Aldrin onwel op Zuidpool

Door ANP - 01 december 2016

LONDEN (ANP) – Voormalig astronaut Buzz Aldrin is uit voorzorg geëvacueerd van de Zuidpool, nadat hij daar onwel was geworden. Reisorganisatie White Desert maakte donderdag bekend dat de toestand van de Amerikaan stabiel is en een arts hem behandelt, meldde de BBC.

Aldrin was in 1969 de tweede mens die voet zette op de maan, na zijn collega Neil Armstrong. Hij behield zijn reislust; met zijn 86 jaar was hij als toerist op Antarctica. Aldrin bezocht er een Amerikaans onderzoekscentrum.

De Amerikaanse National Science Foundation liet weten een vlucht voor de vroegere ruimtevaarder te hebben geregeld. Via een ander onderzoeksstation wordt hij naar Nieuw-Zeeland gebracht.

Aldrin had maandag nog enthousiast een foto van zichzelf getwitterd vanuit Kaapstad, waarop hij gehuld in een T-shirt met de planeet Mars erop klaarstond om in het vliegtuig te stappen. ,,Zuidpool, ik kom eraan!”