buitenland

‘Oude centrum Aleppo in handen Syrisch leger’

Door ANP - 07 december 2016

ALEPPO (ANP) – De historische binnenstad van Aleppo is nu volledig in handen van het Syrische leger. Dat stelde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten woensdag. Voor de rebellen is het verlies van de zogenoemde Oude Stad een nieuwe tegenslag. Ze worden ook in andere delen van Aleppo steeds verder teruggedrongen.

Oost-Aleppo is het belangrijkste stedelijke gebied dat tot nog toe onder controle stond van diverse rebellengroepen. Die hebben tijdens gevechten in de afgelopen twee weken ongeveer twee derde van het stadsdeel verloren.

Het Observatorium volgt de burgeroorlog in Syrië vanuit Groot-Brittannië via een netwerk van waarnemers ter plaatse.

Aleppo werd voor het grondoffensief zeer hevig gebombardeerd door de Syrische en Russische luchtmacht. De Russen voeren naar eigen zeggen al weken geen luchtaanvallen meer uit. Ze laten het gevecht over aan de grondtroepen van president Bashar al-Assad.