buitenland

Palestijnen noemen resolutie historische zege

Door ANP - 24 december 2016

RAMALLAH (ANP) – De Palestijnse leiders hebben de aanvaarding van de VN-resolutie tegen het bouwen van Israëlische nederzettingen op bezet grondgebied vrijdagavond als een historische zege gevierd. De stemming door de leden van de Veiligheidsraad is ,,een harde klap in het gezicht” voor Israël en zijn kolonisatiepolitiek, zei een woordvoerder van president Mahmud Abbas.

Deze duidelijke stellingname door de VN is volgens de Palestijnen een bewijs dat de internationale gemeenschap voorstander is van twee staten om de problemen in dit deel van het Nabije Oosten op te lossen. De voormalige chef van de onderhandelingsdelegatie Saeb Erekat noemde het besluit van de Raad een ,,belangrijke overwinning voor de hoop en de vrede”.