buitenland

Parijs verklaart ratten de oorlog

Door ANP - 08 december 2016

PARIJS (ANP) – Parijs gaat al jaren gebukt onder rattenoverlast, maar als het aan het stadsbestuur ligt is dat binnenkort verleden tijd. De gemeente heeft een actieplan aangekondigd om korte metten te maken met de knaagdieren.

Rattenverdelgers worden naar de openbare parken in de binnenstad gestuurd, waar de dieren goed gedijen door weggegooide etensresten. Vijf parken zijn inmiddels afgesloten vanwege de ‘behandeling’, meldde nieuwszender BFM-TV. Ook de Champ-de-Mars, de groenstrook met de Eiffeltoren aan de rand, gaat binnenkort een tijdje dicht om het rattenprobleem aan te pakken.

Na schoonmaakbeurten worden in de parken en tuinen blikjes met rattengif neergelegd. Het stadsbestuur komt verder met een voorlichtingscampagne om mensen ervan te weerhouden troep te maken of eten te strooien voor vogels. En er komen nieuwe vuilnisbakken waar ratten niet in kunnen.

Ratten verspreiden ziekteverwekkers. Voor het imago van Parijs zijn de beestjes ook niet gezond. Op internet staan talloze filmpjes van rattenkolonies die de straten van de Franse hoofdstad afschuimen.