buitenland

Poetin: Democraten VS zijn slechte verliezers

Door ANP - 23 december 2016

MOSKOU (ANP) – De Russische president Vladimir Poetin heeft hard uitgehaald naar de Democratische partij van de Amerikaanse politica Hillary Clinton. De beroemde Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt zou zich volgens Poetin in zijn graf omdraaien als hij zag wat zijn politieke nazaten uitspoken.

De Amerikaanse regering beschuldigt Rusland van bemoeienis met de presidentsverkiezingen, die werden gewonnen door de Republikein Donald Trump. Volgens Poetin is dat onzin. De Democraten zijn in zijn ogen slechte verliezers en een partij ,,die de oorspronkelijke betekenis van de eigen naam is vergeten”.

,,De huidige regering en de leiders van de Democratische Partij proberen externe factoren de schuld te geven van al hun mislukkingen”, sneerde de Russische leider, die vol lof was over de aankomende president. ,,Trump begreep de stemming van het volk en ging door tot het eind, terwijl niemand in hem geloofde”, aldus Poetin op zijn jaarlijkse persconferentie. ,,Behalve u en ik.”