buitenland

Poging cocaïnesmokkel met suikerrietmolen

Door ANP - 12 december 2016

ASUNCIÓN (ANP) – Het Mexicaanse drugskartel van Sinaloa heeft een poging gedaan 300 kilo cocaïne naar Nederland te smokkelen met behulp van cylinders voor een suikerrietmolen. Dit meldden Paraguayaanse media na de arrestatie afgelopen week van vier Mexicanen in Paraguay.

Zij worden ervan verdacht tot het beruchte kartel van Sinaloa te behoren en in Paraguay een handelsonderneming te hebben opgezet met het oogmerk er drugs mee te smokkelen. De douane stuitte aan de rand van de hoofdstad Asunción op de grote cylinders die uit Mexico kwamen en naar Nederland moesten. Ze bleken de cocaïne te bevatten.

Paraguay is zelf geen land dat cocaïne produceert, maar het is wel een doorvoerland voor smokkelaars van onder meer Colombiaanse en Boliviaanse drugs. Het land is tien keer zo groot als Nederland en is met nog geen 7 miljoen inwoners relatief dun bevolkt. Veel van de grenzen zijn onbewaakt.