buitenland

Politie zoekt terrorist ook in ziekenhuizen

Door ANP - 21 december 2016

BERLIJN (ANP) – De autoriteiten in Berlijn speuren ook in ziekenhuizen in Berlijn en in de omliggende deelstaat Brandenburg naar de dader van de aanslag op een kerstmarkt. Ze gaan ervan uit dat hij gewond is geraakt. De lokale radiozender RBB meldde dinsdagmorgen dat al diverse klinieken zijn doorzocht.

In de vroege ochtend werd een verdachte opgepakt, maar die bleek al snel niet de dader te zijn.

Meerdere aanwijzingen duiden erop dat de dader er niet ongeschonden vanaf is gekomen. De truck die maandagavond over de kerstmarkt aan de Breitscheidplatz denderde, raakte behoorlijk gehavend. Volgens Bild zou de Poolse vrachtwagenchauffeur die later dood werd gevonden in de cabine zich ook hebben verzet tegen degene die zijn truck kaapte.

De politie heeft DNA-materiaal uit de cabine veiliggesteld. Het is niet het enige spoor dat wellicht naar de dader kan leiden. Politiechef Klaus Kandt stelde dinsdagavond dat zo’n tachtig serieuze tips van burgers worden onderzocht. Ook heeft de politie videobeelden en zijn zoekhonden ingezet. Kandt zei goede hoop te hebben op resultaat.