buitenland

‘Rebellen verder teruggedrongen in Aleppo’

Door ANP - 03 december 2016

ALEPPO (ANP) – Syrische regeringstroepen hebben in het oosten van Aleppo een groot deel van het gebied ingenomen dat voorheen in handen was van de rebellen. De opstandelingen hebben volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten inmiddels 60 procent van hun voormalige territorium verloren in de stad.

Het leger veroverde vrijdag weer een wijk op de opstandelingen. Gedeelten van Aleppo die nog in handen zijn van de rebellen, kwamen zaterdag weer onder vuur te liggen. Een getuige in het westen van de stad zag zeven rookpluimen boven het rebellengebied. Ook werden gevechtsvliegtuigen gehoord.

Volgens het Observatorium kwamen zeker drie mensen om het leven bij een luchtaanval. Lokale reddingswerkers spraken over ten minste zes doden. Een luchtaanval zou een groep ontheemde mensen hebben getroffen. Het regeringsleger ontkent overigens burgers te beschieten.