buitenland

Ruim 100 doden bij ingestorte kerk in Nigeria

Door ANP - 11 december 2016

UYO (ANP/RTR) – Bij het instorten van een kerk in de Nigeriaanse stad Uyo, in de zuidelijke deelstaat Akwa Ibom, zijn zaterdag zeker honderd mensen om het leven gekomen. Dat zeggen een fotojournalist die het mortuarium heeft bezocht en een inwoner van de stad.

Fotojournalist Ini Samuel zei ruim honderd lichamen geteld te hebben, die in het ziekenhuis op de grond lagen. Ook een andere ooggetuige meldde ruim honderd doden.

Toen het dak van de kerk instortte zat de kerk vol, omdat een geestelijke tot bisschop werd gewijd. Het is nog onduidelijk waardoor de constructie plots bezweek. De Reigners Bible Church zou naar verluidt zijn opgeknapt vanwege de verwachte hoge opkomst zaterdag.

Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat een kerkgebouw in Nigeria instort tijdens een dienst. Zo kwamen in 2014 nog tientallen mensen om het leven toen een kerk instortte in de stad Lagos.