buitenland

Rusland en Turkije verder na dood ambassadeur

Door ANP - 20 december 2016

MOSKOU (ANP) – Nog geen dag na de moord op de Russische ambassadeur in Ankara zijn Rusland, Turkije en Iran overeengekomen om ​​nauwer samen te werken in de oorlog in Syrië. De drie landen zijn bereid mee te werken aan een vredesakkoord tussen de Syrische regering en de oppositie.

Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dinsdag na gesprekken met zijn collega’s in Moskou. Volgens hem heeft een aftreden van de Syrische president Assad geen prioriteit.

Ook de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu kwam dinsdag samen met zijn collega’s uit Turkije en Iran. Over de moord op ambassadeur Andrei Karlov zei Shoigu: ,,We begrijpen dat dergelijke handelingen ingaan tegen onze strijd tegen het internationale terrorisme. Maar ik zeg gelijk dat we deze strijd niet zullen opgeven.”

Het lichaam van de diplomaat, die werd doodgeschoten door een Turkse politieagent, werd dinsdag na een ceremoniële bijeenkomst op de luchthaven van Ankara overgevlogen naar Rusland.