buitenland

Rusland wijst Franse VN-resolutie Aleppo af

Door ANP - 18 december 2016

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) – Rusland zal in de VN Veiligheidsraad een veto uitspreken over een Frans voorstel onafhankelijke waarnemers naar de Syrische stad Aleppo te sturen om toe te zien op een ordelijk verloop van de evacuatie van burgers uit de oostelijke wijken en de bescherming van degenen die achterblijven.

De Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin zei zondag dat hij geen tegenstander is van toezicht, maar dat de Franse resolutie vragen om moeilijkheden is omdat erin geen rekening wordt gehouden met een gedegen voorbereiding. ,,Die kunnen we niet steunen. Het is een rampzalig idee dat ze gaan rondstruinen in de puinhopen van oostelijk Aleppo zonder behoorlijke voorbereiding en zonder iedereen te vertellen wat er te gebeuren staat.”