buitenland

Santos ontvangt Nobelprijs voor Vrede

Door ANP - 10 december 2016

OSLO (ANP) – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft zaterdag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst genomen. Santos toonde volgens het Noors Nobelcomité politieke moed door met rebellenbeweging FARC te onderhandelen over een vredesakkoord.

Hoewel de Vredesprijs is uitgereikt aan Santos, gaat het volgens het comité om een eerbetoon aan het hele Colombiaanse volk. ,,Dat heeft ondanks grote tegenslagen en veel onrechtvaardigheid nooit de hoop opgegeven op een rechtvaardige vrede”, zei Berit Reiss-Andersen van het Nobelcomité.

Santos nam de onderscheiding onder luid applaus in ontvangst. Hij heeft eerder al verklaard het geldbedrag dat bij de prijs hoort te schenken aan de slachtoffers van de burgeroorlog in zijn land.