buitenland

Senaat Italië akkoord met begroting 2017

Door ANP - 07 december 2016

ROME (ANP) – De Italiaanse Senaat heeft woensdag de begroting voor 2017 goedgekeurd. De begroting was voorgelegd door de centrumlinkse Italiaanse premier Matteo Renzi. Die had maandag gezegd onmiddellijk op te stappen, omdat zijn hervormingsplannen in een referendum in het weekeinde zijn weggestemd. President Sergio Mattarella heeft Renzi toen echter gevraagd zijn beslissing ontslag te nemen in beraad te houden.

Later woensdag komt de leiding van Renzi’s Democratische Partij (PD) bijeen. De premier neemt daar naar verluidt om 17.30 uur het woord. Italiaanse media stellen dat de premier zich nog afvraagt of er nu een soort regering van nationale eenheid moet komen met steun van zo veel mogelijk partijen in het parlement of dat er zo snel mogelijk verkiezingen moeten komen.