buitenland

Stein trekt plan hertelling Pennsylvania in

Door ANP - 04 december 2016

WASHINGTON (ANP) – Jill Stein van de kleine Groene Partij heeft haar verzoek om hertelling van de stemmen in Pennsylvania ingetrokken. Dat heeft ze zaterdag volgens CNN gezegd.

De reden is het bedrag dat op tafel moet worden gelegd om een nieuwe telling te bekostigen. De rechter oordeelde dat een miljoen dollar aan griffiekosten moet worden betaald. Volgens haar maakt de borgsom duidelijk dat de rechtbank niet geïnteresseerd is in ,,de legitieme zorgen van kiezers” over de verkiezingen.

Meer Amerikanen zijn argwanend over de uitslag, onder meer vanwege diverse hacks. Clinton deed het volgens een aantal wetenschappers opvallend slecht in een aantal districten waar met computers werd gestemd. Bewijs voor gesjoemel is niet geleverd.

Stein stelt dat Amerikanen ,,verkiezingen verdienen die we kunnen vertrouwen”. Naast Pennsylvania wil Stein ook hertellingen in Michigan en Wisconsin. Trump noemde het verzoek van Stein ,,zwendel”.