buitenland

Student ‘doodgevroren’ na beroving bij Moskou

Door ANP - 19 december 2016

MOSKOU (ANP) – Een Frans-Britse student is omgekomen nadat hij in Rusland door een taxichauffeur was beroofd en achtergelaten in de kou. De autoriteiten vonden het lichaam van de 21-jarige Nicolas Scott Lazareff zondag in een bos buiten Moskou, bericht The Moscow Times maandag.

Lazareff, zijn broer en een andere student waren vorige week na een avondje stappen in een ongeregistreerde taxi gestapt. Volgens een van de slachtoffers bood de chauffeur zijn passagiers een drankje aan, waar volgens onderzoekers vermoedelijk een verdovend middel inzat.

De broers accepteerden en verloren het bewustzijn. De chauffeur reed vervolgens naar een onbekend gebied buiten de stad, beroofde het trio en liet ze achter. Lazareff kon op eigen kracht bewegen, maar verloor uiteindelijk de andere twee slachtoffers uit het oog. Hij overleefde de tocht niet.

De student bleek te zijn beroofd van zijn jas, smartphone en ring. Hij stierf waarschijnlijk door onderkoeling. De vermeende dader is opgepakt.