buitenland

‘Syrisch leger schendt bestand Aleppo’

Door ANP - 14 december 2016

ALEPPO (ANP/RTR) – Het Syrische regeringsleger heeft het bestand gebroken en heeft doelen in Oost-Aleppo beschoten. Dat hebben de rebellen die strijden tegen het bewind van president Assad woensdag verklaard. De beschietingen stopten volgens getuigen na een half uur.

Het Russische ministerie van Defensie liet kort daarna weten dat juist de rebellen bij het ochtendgloren weer met vechten waren begonnen en dat het regeringsleger het vuur had beantwoord.

Dinsdag werd een staakt-het-vuren van kracht. Woensdagochtend werden explosies in de stad gehoord, aldus het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Het regeringsleger zegt het grootste deel van Aleppo in handen te hebben.

In de nacht van dinsdag op woensdag had een grote evacuatie van inwoners op gang moeten komen, maar daar is nog geen sprake van.