buitenland

Terreurverdachte: dood aan de kruisvaarders

Door ANP - 23 december 2016

CAÏRO (ANP) – Terreurverdachte Anis Amri heeft postuum van zich laten horen. De Tunesiër die hoogstwaarschijnlijk de aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn, zou aanhangers van Islamitische Staat in een video hebben opgeroepen wraak te nemen op de ,,kruisvaarders” die moslims bombarderen.

De video werd verspreid via persbureau Amaq. Op de beelden is te zien hoe een man, naar verluidt Amri, trouw zweert aan IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. De terreurverdachte riep verder op de ,,zwijnen van kruisvaarders te doden”.

Volgens de BBC wordt in de video niet verwezen naar de bloedige aanslag in Berlijn, die is opgeëist door IS. Het is evenmin duidelijk wanneer de opname is gemaakt. Amri kwam vrijdag om het leven bij een schotenwisseling met de Italiaanse politie.