buitenland

Tientallen doden door zelfmoordaanslag Jemen

Door ANP - 18 december 2016

ADEN (ANP/RTR) – Een zelfmoordaanslag heeft in de zuidelijke Jemenitische havenstad Aden aan zeker dertig militairen het leven gekost. De militairen stonden te wachten op hun salaris toen een terrorist zichzelf opblies. Veertig militairen raakten gewond.

Een week geleden kwamen er in dezelfde stad nog vijftig militairen om bij een zelfmoordaanslag door Islamitische Staat. De terreurgroep pleegde al meerdere aanslagen in de havenstad. Ook de extremisten van al-Qaeda zijn actief in het land. Beide groepen zijn vooral actief in het zuiden van het land.

In Jemen woedt een burgeroorlog. Er wordt al twee jaar gevochten tussen regeringstroepen en rebellen uit het noorden van het land die naar de stam van de Houthi’s worden genoemd. De Houthi’s hebben veel terreinwinst geboekt en beheersen onder meer de hoofdstad Sanaa. Aden ligt 300 kilometer ten zuiden van Sanaa en is in handen van regeringsgetrouwe troepen.