buitenland

Toch kerstviering op Duitse school Istanbul

Door ANP - 19 december 2016

ISTANBUL (ANP/DPA) – Het kerstfeest mag toch worden behandeld in de klassen van de Duits-Turkse eliteschool Instanbul Lisesi. Dat hebben de Turkse schoolleiding en de Duitse afdeling van de school na een gezamenlijke vergadering maandag bekendgemaakt.

Eerder hadden de Duitse docenten op de middelbare school in Istanbul via een e-mail nog de mededeling gekregen dat zij geen aandacht aan het christelijke feest mochten besteden in de lessen. Toen dat zondag bekend werd, ontkende de Turkse schoolleiding vervolgens dat er een ban op Kerstmis was.

Op de middelbare school Istanbul Lisesi werken 35 Duitse docenten die worden betaald door de Bondsrepubliek. De traditionele eliteschool wordt uitsluitend door Turkse leerlingen bezocht en is een erkende Duitse school in het buitenland. Het Duitse personeel heeft zijn eigen afdelingshoofd, maar de Turkse schoolleiding heeft het laatste woord.