buitenland

Tsunamidreiging voor Papua-Nieuw-Guinea

Door ANP - 17 december 2016

PORT MORESBY (ANP/DPA/RTR) – Een zware aardbeving heeft zaterdag de kust van Papua-Nieuw-Guinea in de Stille Zuidzee getroffen. Volgens diverse seismologen had de beving een kracht van 7.9. Voor de kust van Papua-Nieuw-Guinea werd meteen een tsunami-waarschuwing afgegeven met mogelijk golven van 1 tot 3 meter hoog.

Volgen het Pacific Tsunami Waarschuwingscentrum (PTWC) zijn de komende uren ook tsunami’s mogelijk bij andere eilanden, maar worden de golven daar vermoedelijk niet hoger dan 30 centimeter.

Het centrum van de beving bevond zich volgens de seismologen 46 km ten oosten van de stad Taron, op het eiland New Ireland. Het epicentrum lag 73 kilometer diep. Over mogelijke schade of slachtoffers door de aardbeving is nog niets bekendgemaakt.

Een half uur na de aardbeving werden nog twee naschokken geregistreerd.