buitenland

Turkse militairen blijven in Griekenland

Door ANP - 05 december 2016

ATHENE (ANP/RTR) – Een rechtbank in Griekenland heeft besloten dat drie Turkse militairen niet worden uitgeleverd aan hun vaderland. Turkije had daar om gevraagd omdat het drietal betrokken zou zijn geweest bij de couppoging in juli.

Het drietal vluchtte na de neergeslagen opstand tegen president Erdogan naar Griekenland. In totaal vluchtten volgens Ankara die 15e juli acht Turkse militairen per helikopter naar het buurland wegens betrokkenheid bij de staatsgreep. Die beschuldiging is door de militairen ontkend.

Een uitspraak over de uitlevering van drie andere officieren wordt volgens de Griekse krant Kathimerini dinsdag verwacht. De advocaat van de militairen betoogde dat de groep geen eerlijk proces zou krijgen in Turkije.