buitenland

Verzet IS in Sirte blijkt stug

Door ANP - 02 december 2016

SIRTE (ANP) – Ruim zes maanden al proberen Libische regeringssoldaten de terreurgroep Islamitische Staat te verjagen uit de stad Sirte. Maar de inname van een laatste stukje grond aan de Middellandse Zee blijkt het lastigst. De troepen gaan omzichtig te werk, deels uit zorg over gezinnen of gevangenen die nog door de extremisten worden vastgehouden. Daar bovenop krijgen ze ook te maken met vrouwelijke zelfmoordterroristen die IS op ze afstuurt.

Vrijdag was het op verschillende plaatsen raak. Zeker drie vrouwen bliezen zichzelf op en doodden vier soldaten, nadat ze met hun kinderen een vrije doortocht hadden gekregen om uit gebouwen die in handen zijn van IS te ontsnappen. Nog eens 38 militairen raakten gewond, zei een legerwoordvoerder.

Het leger, dat luchtsteun krijgt van Amerikaanse vliegtuigen, voerde donderdag de artilleriebeschietingen na een periode van relatieve rust weer op.