buitenland

Vlaggen halfstok bij Europese Commissie

Door ANP - 20 december 2016

BRUSSEL (ANP) – Bij het gebouw van de Europese Commissie hangen de blauwe Europese vlaggen dinsdag halfstok. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie condoleert de familie en kennissen van de slachtoffers die maandag om het leven kwamen op een kerstmarkt in Berlijn en neemt om 12.00 uur een minuut stilte in acht.

,,We staan in diep verdriet eensgezind met de slachtoffers’’, aldus de commissie. Voorzitter Jean-Claude Juncker liet maandagavond al weten onthutst te zijn. Hij is vooral geschokt vanwege de relatie met de kerstperiode, ,,die velen met bezinning en vrede verbinden.”

Ook een ,,diep bedroefde’’ EU-president Donald Tusk en EU-buitenlandchef Federica Mogherini lieten weten mee te leven met de slachtoffers en hun familie. Europa staat klaar om te helpen, twitterde Tusk.