buitenland

Zeker negen doden door aanslag op kerstmarkt

Door ANP - 19 december 2016

BERLIJN (ANP) – Door een mogelijke terreuraanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn maandagavond zeker negen mensen om het leven gekomen. Naar schatting vijftig mensen raakten gewond toen een vrachtwagen op de kerstmarkt op de Breitscheidsplatz inreed.

De Duitse politie gaat uit van een aanslag, waarbij de vrachtwagen vol inreed op de mensenmenigte bij de Gedächtniskirche nabij de Kurfürstendam. Een soortgelijke aanslag vond op 14 juli plaats in Nice, tijdens de viering van de Franse nationale feestdag. De vrachtwagen had een Pools kenteken.

De politie liet kort na het drama weten dat er een verdachte is aangehouden.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen.