buitenland

‘Zesde verdachte terreurplan Parijs opgepakt’

Door ANP - 10 december 2016

PARIJS (ANP) – De Franse autoriteiten hebben een man opgepakt die wapens zou hebben geleverd aan een groep terreurverdachten. De 31-jarige verdachte is in voorlopige hechtenis genomen, zei een justitiebron zaterdag.

Eerder werden al vijf andere verdachten gearresteerd in de steden Straatsburg en Marseille. Zij zouden plannen hebben gehad om aanslagen te plegen in en rond Parijs. Pretpark Disneyland en de metro van de Franse hoofdstad behoorden naar verluidt tot de doelwitten.

De zesde verdachte wordt volgens de bron beschuldigd van samenwerking met ,,criminele terroristen” en van het leveren van wapens aan zijn handlangers. Sinds begin vorig jaar zijn al 230 mensen omgekomen door terreuraanslagen op Frans grondgebied.