buitenland

23 doden door brand op boot Indonesië

Door ANP - 01 januari 2017

JAKARTA (ANP/RTR) – Een brand op een Indonesisch passagiersschip heeft zondag aan 23 opvarenden het leven gekost, tientallen raakten gewond. De ‘Zharo Express’ was volgens de chef van de reddingsdienst met bijna 250 mensen aan boord op weg naar de eilandengroep ten noorden van hoofdstad Jakarta. Zijn mannen brachten meer dan tweehonderd mensen in veiligheid.

Het vuur ontstond volgens de politie waarschijnlijk door kortsluiting in een generator, vlak nadat de ferry de haven van Muara Angke had verlaten. ,,De cabine stond ineens vol dikke rook”, zei een overlevende, die met 31 lotgenoten in een ziekenhuis moest worden opgenomen. ,,De passagiers raakten in paniek en renden naar het dek om drijvende voorwerpen in het water te gooien. Het vuur sloegen plotseling razendsnel om zich heen toen een plek was bereikt waar brandstof is opgeslagen.”

De geblakerde boot is terug gesleept naar de haven, waar de meeste lichamen konden worden geborgen.

Ongelukken op zee komen regelmatig voor in Indonesië, vaak doordat er te veel mensen aan boord zijn en te weinig reddingsvesten.