buitenland

Australiërs niet gehinderd door inreisverbod

Door ANP - 31 januari 2017

SYDNEY (ANP) – Australische burgers met een dubbele nationaliteit worden niet getroffen door het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om mensen uit een aantal overwegend islamitische landen voorlopig niet toe te laten tot de VS. De Australische premier Malcolm Turnbull zei dinsdag ,,officiële bevestiging” te hebben ontvangen dat zijn landgenoten gewoon naar de VS kunnen reizen.

,,Bezitters van een Australisch paspoort kunnen naar de VS reizen op dezelfde manier als voor het presidentiële bevel”, zei Turnbull tegen Sky News. Zijn Nieuw-Zeelandse collega Bill English zei dinsdag te verwachten dat zijn land tot een vergelijkbare regeling kan komen met Washington.

De Amerikaanse president wilde met het inreisverbod reizigers weren uit Libië, Soedan, Somalië, Irak, Iran, Jemen en Syrië. Het besluit is bedoeld om het risico op terrorisme te verkleinen.