buitenland

‘Bekend wie hackmails zond naar WikiLeaks’

Door ANP - 06 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – Amerikaanse inlichtingendiensten weten wie betrokken waren bij het hacken van e-mails van de Democratische Partij. De e-mails belandden uiteindelijk bij WikiLeaks. Amerikaanse media meldden vrijdag dat president Barack Obama hierover een geheim rapport heeft gekregen.

De Russische militaire inlichtingendienst GROe (Hoofdagentschap Inlichtingen) zou op een erg ingewikkelde manier gehackte mails hebben toegespeeld aan WikiLeaks in een poging de bron te verhullen.

De Amerikaanse diensten zijn ervan overtuigd dat Russische hackers vrijwel uitsluitend de Democraten belaagden. De vreugde onder Russische functionarissen na de verkiezingswinst van de Republikein Donald Trump op 8 november, wijst op de steun van het Kremlin voor Trump. Afgeluisterde Russische regeringsfunctionarissen hebben Trumps verkiezingsoverwinning als hun eigen succes gevierd.