buitenland

Cubanen niet langer automatisch welkom in VS

Door ANP - 13 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – Cubanen krijgen niet langer vanzelf een verblijfsvergunning als ze voet op het Amerikaans grondgebied zetten. De ,,natte voeten-droge voetenregeling” die al sinds 1995 bestond, heeft president Barack Obama op de valreep van zijn presidentschap per direct beëindigd.

Tot nu toe mochten Cubanen die het vasteland van Amerika bereikten blijven. Degenen die op zee onderschept werden door de autoriteiten werden teruggestuurd. De regeling moest een einde maken aan de massale immigratie van Cubanen die Florida probeerden te bereiken en door de kustwacht werden opgepikt.

De regering van Obama onderhandelde maandenlang met Cuba om het land zo ver te krijgen om mensen terug te nemen nadat ze in Amerika zijn aangekomen.