buitenland

Demonstraties bij ENF-congres in Duitsland

Door ANP - 21 januari 2017

KOBLENZ (ANP/DPA) – Activisten van burgerrechtenbeweging Avaaz hebben zaterdag actie gevoerd bij een bijeenkomst van populistische Europese politici in de Duitse stad Koblenz. De betogers plaatsten levensgrote beeltenissen van bekende fascisten als Hitler en Mussolini.

Politiek leiders als PVV-voorman Geert Wilders, Marine Le Pen van het Franse Front National en Frauke Petry van Alternative für Deutschland wonen zaterdag het congres bij van de fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENF) uit het Europees parlement. In totaal zijn zo’n duizend deelnemers aanwezig.

Ook betogers en agenten zijn volop aanwezig bij de bijeenkomst. Zo blokkeerden volgens de politie zo’n veertig zittende actievoerders een aantal toegangswegen tot het congrescentrum. Later staat ook nog een betoging in de stad gepland.

Wilders twitterde een foto waarop hij lachend poseert met zijn collega’s Le Pen en Petry. ,,Trots om hier te zijn met de leiders van het nieuwe Europa”, schreef hij in het Engels.