buitenland

Gevangenen Guantanamo aangekomen in Riyadh

Door ANP - 05 januari 2017

RIYAHD (ANP/RTR) – Vier mannen uit Jemen die vastzaten in de gevangenis van de Amerikaanse marinebasis in Guantanamo Bay zijn donderdagavond aangekomen in Saudi-Arabië. Ze werden op het vliegveld van Riyadh opgewacht door blije familieleden.

Het viertal mocht weg uit het strafkamp op Cuba dankzij Barack Obama. De scheidende president probeert voor zijn aftreden nog zo veel mogelijk gedetineerden naar het buitenland te krijgen. Obama had beloofd Guantanamo Bay, waar terreurverdachten naartoe werden gebracht, helemaal te sluiten maar dat is hem niet gelukt.

De uittocht van in totaal zo’n twintig gedetineerden voor 20 januari is tegen het zere been van zijn opvolger Donald Trump. Deze vindt dat ,,extreem gevaarlijk mensen niet de kans mogen krijgen terug te keren op het slagveld”.