buitenland

Hackingrapport op basis van drie pijlers

Door ANP - 10 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – Het rapport over de door Rusland georkestreerde cyberaanvallen tijdens Amerikaanse verkiezingscampagne van 2016 is gebaseerd op drie pijlers: menselijke bronnen, vergaren van technische gegevens en algemeen beschikbare informatie. Dat heeft de directeur van de nationale inlichtingendienst James Clapper dinsdag gezegd tegen de speciale Senaatscommissie.

Veel in het vorige week gepubliceerde onderzoeksverslag moet geheim blijven om gevoelige bronnen te beschermen en de gebruikte methodes niet op straat te gooien. De Amerikaanse veiligheidsdiensten beschuldigden de Russische president Vladimir Poetin ervan hackers opdracht te hebben gegeven de Republikeinse kandidaat Donald Trump te helpen door zijn Democratische concurrente Hillary Clinton in een kwaad daglicht te stellen.