buitenland

Indonesië veroordeelt immigratiebeleid VS

Door ANP - 29 januari 2017

JAKARTA (ANP/RTR) – Het overwegend islamitische Indonesië heeft geen goed woord over voor het nieuwe immigratiebeleid van de Verenigde Staten. Minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi zei zondag de plannen van president Donald Trump om mensen uit een aantal moslimlanden ,,buitengewoon streng door te lichten” zeer te betreuren.

Trump zorgde vrijdagavond voor verwarring en chaos door een vergaand decreet uit te vaardigen dat de Amerikaanse grenzen de komende maanden sluit voor vluchtelingen, en die bezoekers uit onder meer Syrië, Irak en Iran de toegang tot de VS voorlopig ontzegt. Voor Indonesië, dat de grootste moslimpopulatie ter wereld heeft, zijn er geen restricties. Toch maakt Marsudi zich zorgen over de extra zware screening van buitenlanders.