buitenland

Irak-veteraan dader schietpartij op vliegveld

Door ANP - 07 januari 2017

FORT LAUDERDALE (ANP) – De man die vrijdag (lokale tijd) vijf mensen doodschoot op de luchthaven van Fort Lauderdale is zeer waarschijnlijk een Irak-veteraan. Het zou gaan om de 26-jarige Esteban Santiago. Dit meldde een woordvoerder van Bill Nelson, een senator van Florida.

Santiago, die bij zijn arrestatie een militair identiteitsbewijs bij zich droeg, had in november aan FBI-agenten verteld dat zijn geest werd beheerst. Hij werd daarop naar een psychiatrische inrichting gestuurd, aldus een anonieme bron binnen justitie.

De veteraan diende van 2007 tot 2016 in de Nationale Gardes van Puerto Rico en Alaska. In 2010 en 2011 werd hij uitgezonden naar Irak. Daarvan kwam hij terug als ,,een ander persoon”, zo zei een tante op de Amerikaanse omroep MSNBC.

Tijdens zijn diensttijd ontving hij meerdere militaire onderscheidingen. In augustus werd hij overgeplaatst naar de reservisten.