buitenland

Leider senaat VS: er komt geld voor muur

Door ANP - 26 januari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft donderdag gezegd dat het parlement hard werkt aan het vrijmaken van geld voor de muur langs de Mexicaanse grens. Hij zei in eerste instantie te denken aan 12 tot 15 miljard dollar.

De muur zou volgens verschillende ramingen van media in de VS ergens tussen de 10 en 40 miljard dollar (circa 37 miljard euro) gaan kosten.

De muur is ‘het visitekaartje’ van de nieuwe president, de Republikein Donald Trump. Die heeft steeds gezegd dat Mexico uiteindelijk voor de muur zal betalen. Hij herhaalde dat donderdag, waarbij hij dreigde zijn Mexicaanse ambtgenoot Enrique Peña Nieto dinsdag niet te zullen ontvangen. Peña Nieto zou zelf ,,zijn bezoek moeten afzeggen als hij niet bereid is voor de muur te betalen”, aldus Trump.