buitenland

‘Meer solidariteit in EU door Trumps kritiek’

Door ANP - 17 januari 2017

PARIJS (ANP) – Kritiek van de gekozen Amerikaanse president Donald Trump op Europa leidt alleen maar tot nieuwe solidariteit tussen de Europese lidstaten. Dat zei de Franse minister van Financiën Michel Sapin dinsdag.

Volgens Trump heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel een ‘catastrofale fout’ gemaakt door de grenzen voor vluchtelingen te openen. Volgens Sapin is deze kritiek onacceptabel. ,,De aanval op de kanselier kunnen we niet tolereren als Fransen en Europeanen.”

De gekozen Amerikaanse president zei verder dat hij 35 procent belasting over de import van Duitse auto’s gaat berekenen. Ook die uitspraak leverde Trump veel kritiek op, ook vanuit Berlijn. Het aandeel van Duitse autofabrikanten daalde na zijn aankondiging.