buitenland

Mexicaanse president heroverweegt bezoek Trump

Door ANP - 26 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto overweegt zijn bezoek aan Washington van volgende week dinsdag af te zeggen. Dat laat hij aan het Amerikaanse ABC News weten. Er staat die dag een overleg tussen Nieto en Donald Trump gepland.

Veel Mexicanen zijn boos op de Amerikaanse president, omdat hij een muur wil bouwen tussen de twee landen om zo illegale migratie tegen te gaan. Trump zette woensdag zijn handtekening onder een uitvoeringsbesluit, zodat de bouw snel kan starten.

Trump wil dat Mexico voor de muur betaalt, de Mexicanen weigeren dat. In een interview met ABC News gaf Trump aan dat de Amerikanen de kosten voor de muur voor gaan schieten, maar dat die worden verhaald op Mexico. ,,Misschien wel in een ingewikkelde vorm, maar ze zullen betalen,” aldus Trump.