buitenland

Miljoenen voor gevluchte kinderen Griekenland

Door ANP - 25 januari 2017

BRUSSEL (ANP) – De Europese Unie en UNICEF trekken 8,5 miljoen euro uit voor hulp aan kinderen van vluchtelingen en migranten in Griekenland. Velen van hen hebben ernstige psychische problemen en lijden onder de zware omstandigheden in gebrekkige opvanglocaties. Het geld moet 6000 kinderen onderdak, onderwijs en psychosociale steun bieden.

De bijdrage van de EU komt uit een potje voor noodsituaties. ,,Gevluchte kinderen, vooral onbegeleide minderjarigen, zijn erg kwetsbaar en het is onze morele plicht hen zo veel mogelijk te helpen en beschermen”, aldus EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp).

Griekenland telt naar schatting 21.000 kinderen van vluchtelingen en migranten. Zij hebben gemiddeld al twee jaar geen school van binnen gezien.