buitenland

‘Netanyahu overladen met geschenken’

Door ANP - 01 januari 2017

TEL AVIV (ANP) – De Israëlische politie verdenkt premier Benjamin Netanyahu ervan voor vele tienduizenden euro’s aan verdachte geschenken te hebben aangenomen van relaties. De krant Haaretz meldde dit zondag. Volgens de krant zou de eerste minister kunnen stellen dat er niks illegaals is aan cadeautjes krijgen, maar de grote waarde van de stroom geschenken is verdacht en ‘ruikt naar’ omkoperij. Er zouden bovendien bewijzen zijn gevonden dat Netanyahu zelf bepaalde wat voor geschenken hij kreeg.

Daarom heeft de procureur-generaal Avichai Mandelblit recent ingestemd met twee reeds begonnen strafrechtelijke onderzoeken naar het reilen en zeilen van Netanyahu. Haaretz suggereert dat het tweede onderzoek waarover vooralsnog niets in de openbaarheid is gebracht, nog veel schadelijker voor Netanyahu kan uitpakken dan het onderzoek naar de stroom geschenken.