buitenland

‘Nog vier gevangenen weg uit Guantanamo Bay’

Door ANP - 19 januari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – Het Pentagon heeft nog vier gevangenen uit het Amerikaanse detentiecentrum voor terreurverdachten in Guantanamo Bay overgebracht naar andere landen. Het zijn de laatste gevangenen die worden overgeplaatst voordat de termijn van president Barack Obama erop zit.

Een Amerikaanse functionaris weigerde te zeggen welke landen de vier gedetineerden opvangen. Andere bronnen zeiden eerder dat de gevangenen onder meer naar Verenigde Arabische Emiraten worden gebracht. De afgelopen weken namen ook Saudi-Arabië en Oman nog een aantal gedetineerden op.

Er zitten nu nog 41 mensen vast in het detentiecentrum op Cuba. Dat is een tegenvaller voor Obama, die eerder stelde de omstreden gevangenis te willen sluiten. Aanstaand president Donald Trump heeft al aangekondigd geen gevangenen meer te willen laten gaan.