buitenland

Obama geeft Biden hoge onderscheiding

Door ANP - 12 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – Barack Obama heeft op de valreep van zijn presidentschap zijn vicepresident Joe Biden een hoge onderscheiding toegekend: de Presidential Medal of Freedom. Het is de hoogste burgerlijke onderscheiding van de Verenigde Staten. Hij is bedoeld voor mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de belangen, de veiligheid of de cultuur van Amerika of aan de wereldvrede.

Donderdag sprak Obama al lovende woorden over Biden. Hij noemde zijn keus voor Biden als vicepresident ,,de beste beslissing” die hij ooit had genomen en betitelde hem als ,,een broer”.

Eerder kregen onder anderen acteur Robert De Niro, tv-presentatrice Ellen DeGeneres, (oud-)politici Dick Cheney, Henry Kissinger en Colin Powell de presidentiële medaille. Ook de Nederlander Joseph Luns, oud-minister en oud-topman van de NAVO, werd ermee onderscheiden.